Deze pagina is verplaatst.

Klik hier om naar de nieuwe pagina te gaan.

Tekstbureau Skribo: producten

Whitepapers

Whitepapers worden steeds vaker ingezet in 'educational' sales en marketing. In 2006 werd al 330 miljoen keer op whitepaper gegoogled, tegen 1 miljoen in 2001. Er zijn vele websites die whitepapers gratis of tegen betaling aanbieden, zoals Bitpipe, KnowledgeStorm, TechRepublic, TradePub en Web Buyers Guide. In Nederland zijn er bijvoorbeeld websites als FEM, Marqit en Webwereld.

Essay met overredingskracht

Een whitepaper houdt het midden tussen een wervende brochure en de informatieve en objectieve stijl van een tijdschriftartikel. Het beschrijft problemen (of een nieuw concept) en de bijbehorende oplossing(en) vanuit een neutraal standpunt: een soort soft selling essay van 5 tot soms wel 50 pagina's met veel overredingskracht. Het combineert technische informatie met marketing. Het uitgangspunt is de lezer waardevolle informatie te geven. Hij geeft u dan op zijn beurt zijn vertrouwen en klandizie.

Waarom een whitepaper?

U levert een complex product, een ingewikkelde oplossing of een uitgebreide dienst. Uw prospects moeten een keus maken uit verschillende leveranciers. Met een whitepaper vergemakkelijkt u die lastige keus: u legt helder uit waar men op moet letten en wat de aandachtspunten en valkuilen zijn. Met die checklist in de hand komt de lezer automatisch bij uw product, dienst of oplossing uit.

Skribo is in staat om afstand te nemen. Uit uw productdocumentatie, bedrijfsgegevens, concurrentie-informatie, unique selling points en marketingdoelstellingen destilleren we in overleg een objectief en grondig artikel, dat onder water uw verborgen boodschappenlijst bevat.

Meer informatie

Wie meer wil weten over whitepapers verwijzen we naar het boek en de site van Michael A. Stelzner.